Fotograf

Rittet

Color Line Tour 2021 arrangeres for 35. gang! Rittet er 210 km langt og går fra Kristiansand til Hovden, øverst i Setesdal. 

Opp gjennom årene har det vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Rittet slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som sponsor. Siden den gang har starten gått fra Kristiansand sentrum via Color Lines terminal i Kristiansand og deretter til Hovden sentrum, 800 meter over havet. Raskeste lag som har syklet, i nåværende trasè, er Mivai Express. I 2018 kom de i mål på tiden 4:50:41. Folk flest tar seg bedre tid og  bruker i snitt 7 timer på de 210 kilometerne.

Color Line Tour 2021 gjennomføres med start i Kristiansand.
Rittet arrangeres som et turritt med puljestarter. Tidspuljene er for den enkelte rytter som ønsker å delta. Særpuljene gir lag, bedrifter og venner som er flere enn 15 personer, muligheten til å få egen starttid.
Første og siste start går normalt kl 0500 og ca 0900.
Puljene organiseres i en størrelse av maksimalt 40 syklister og startes på egne startintervaller. 

Superspeed er puljen for den som ønsker å vinne puljen sin. Her er det fri fart og det er å komme først til mål som teller.

Hver pulje ledes av en ledebil som bidrar til økt sikkerhet. Traseen går på åpen vei, men hvor mye av biltrafikken legges om. I 2019 sperret vi for første gang veien i deler av traseen. Sikkerhet for syklistene er vår største prioritet og stengning av veien var et ytterligere tiltak som festet vår posisjon som et landets tryggeste ritt.

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets vakreste sykkelritt. 

Bli med du også!

Starten går fra Gyldenløves gate mellom Peppes Pizza og Domkirka i Kristiansand sentrum. Ved start er det toaletter og mulighet for sykkelteknisk bistand. Starten ligger 300 meter fra sekretariatet på Thon Hotell Parken.

Den enkleste måten å komme til starten med bil er fra Festningsgata og til høyre inn i Gyldenløves gate eller via Torvet Parkeringshus. Gyldenløves gate er enveiskjørt, så etter drop off må biler derfor ta til høyre opp Kirkegata og ut av byen via andre gater. Torvet Parkeringshus har både inn- og utkjørsel i Festningsgata.

 

På kartet under ser du hvor de fire matstasjonene er plassert. Her får du brødmat, vann, cola og sportsdrikk. Du bruker mer energi enn du tror på veien til Hovden, og vi anbefaler å bruke matstasjonene til å få i deg næring og en liten pust i bakken.

I tillegg vil det være servicestasjon på matstasjonen på Bygland. Denne vil kunne hjelpe med det aller meste på sykkelen. På matstasjonene finner du også toaletter.

Vi vet at det å sykle gjennom vakre Setesdal kan være krevende. Derfor ønsker vi å ta deg godt imot.
I mål får du servert noe lett å spise og drikke, og det er kort vei til dusj og garderobe.

Det er toaletter (også HC) blant annet i sekretariatet og ved bensinstasjonen like ved målgang.

Vi har også medisinsk personell i målområdet.

Vi er opptatt av deltakernes sikkerhet, og sikkerhetsopplegget omfatter en rekke forebyggende tiltak. 
Om allikevel ulykken eller uhellet skulle være ute, er det medisinsk personell og ambulanser plassert ute i løypen.
Våre funksjonærer vil også hjelpe om det skulle være behov.

Teknisk hjelp må man i utgangspunktet ordne selv i et turritt, men i samarbeid med Intersport Skippergata og Enter fritid, har vi servicestasjoner ved start og på Bygland.

Om du skulle være utsatt for hendelser som gjør at du ikke kan fullføre rittet er du pliktig å varsle arrangør.