Fotograf

Rittet

Color Line Tour 2025 arrangeres for 39. gang! Rittet er 210 km langt og går fra Kristiansand til Hovden, øverst i Setesdal. 

Opp gjennom årene har det vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Rittet slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som sponsor. Siden den gang har starten gått fra Kristiansand sentrum via Color Lines terminal i Kristiansand og deretter til Hovden sentrum, 800 meter over havet.
Raskeste lag som har syklet, i nåværende trasé, er laget fra østlandet Team Kjekkas.
I 2021 kom de i mål på tiden 4:44:52.
Folk flest tar seg bedre tid og bruker i snitt 7 timer på de 210 kilometerne.

Color Line Tour gjennomføres med start i Kristiansand. I 2024 også som trimritt uten tidtaking fra Valle.
Rittet arrangeres som et turritt med puljestarter. Tidspuljene er for den enkelte rytter som ønsker å delta. Særpuljene gir lag, bedrifter og venner som er flere enn 15 personer, muligheten til å få egen starttid.
Første og siste start går normalt kl 0500 og ca 0830.
Puljene organiseres i en størrelse av maksimalt 40 syklister og startes på egne startintervaller. 

Hver pulje ledes av en ledebil som bidrar til økt sikkerhet. Traseen går på åpen vei, men hvor mye av biltrafikken legges om. I 2019 sperret vi for første gang veien i deler av traseen. Sikkerhet for syklistene er vår største prioritet og stengning av veien var et ytterligere tiltak som festet vår posisjon som et landets tryggeste ritt.

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets vakreste sykkelritt. 

Bli med du også!

Startområdet ligger ved Vestre kiosk i Vestre Strandgate. For adkomst inn i startområdet må deltagerne komme inn via Tollbodgata deretter inn sjøsiden av Havnekvartalet. Ved start er det toaletter, bagasjedropp og mulighet for sykkelteknisk bistand. Startområdet ligger 300 meter fra sekretariatet på Thon Hotel Parken.

Den enkleste måten å komme til starten med bil er "drop off" av sykler i Havnegata mellom Tollbodgata og Radison Blu Caledonien Hotel. Parko parkeringshus og Kilden P-hus er i umiddelbar nærhet om dette er aktuelt. 

Filmen viser alle de fire matstasjonene, de sagnomsuste bakkene og de klassiske partiene av løypa.

Hornnes 57 km. Mat og drikke

Bygland 96 km. Mat og drikke

Honnevje 158 km. Mat og drikke

Bykle 181 km. Cola og vann

På matstasjonen får man vann, sportsdrikk fra Fuel of Norway, cola, bananer og loffskiver med søtt og salt pålegg. Stasjonene på Bygland har også mellombarer. Stasjonen på Honnevje har også energigel fra Fuel of Norway.

På matstasjonene Hornnes, Bygland og Honnevje vil det være glutenfritt alternativ i form av brødskiver med pålegg. Det blir merket på bordene hvor dette befinner seg (lengst nord på bordene). Stasjonen i Bykle vil kun ha drikke, ikke mat.  

Alle matstasjoner har også toalett.

Teknisk service kun på start. 

For detaljert kart, vises det til Color Line Tour på Strava.

Vi vet at det å sykle gjennom vakre Setesdal kan være krevende. Derfor ønsker vi å ta deg godt imot. 

Målstreken er i Hovden sentrum og direkte etter målgang blir det servert både god mat og drikke! Musikk og hundrevis av syklister sikrer en fantastisk stemning i målområdet på Hovden!

Målområdet har også; 

Dusj og garderober på Hovden Badeland.

Sykkelinnlevering og bagasjehenting like ved målgang.

Medisinsk personell tilgjengelig. 

 

Vi vil begynne å rigge ned målområdet rundt 15.30. Kommer du i mål etter dette tar vi deg så klart fortsatt i mot med medalje, mat og alt annet som du skal ha etter å ha gjennomført Color Line Tour!

Vi er opptatt av deltakernes sikkerhet, og sikkerhetsopplegget omfatter en rekke forebyggende tiltak. 
Om allikevel ulykken eller uhellet skulle være ute, er det medisinsk personell og ambulanser plassert ute i løypen. 
Våre funksjonærer vil også hjelpe om det skulle være behov.

Teknisk hjelp må man i utgangspunktet ordne selv i et turritt, men i samarbeid med Intersport Skippergata og har vi servicestasjoner ved start.

Om du skulle være utsatt for eller vitne til hendelser som gjør at du eller andre trenger hjelp eller ikke kan fullføre rittet, er du pliktig å varsle arrangør. Dette gjøres på ritttelefon 923 44 154. Dette nummeret er også trykket på alle startnumre. Ved alvorlige ulykker ring 113, deretter ritttelefon.