Fotograf

Rittet

Color Line Tour 2021 arrangeres for 35. gang! Rittet er 210 km langt og går fra Kristiansand til Hovden, øverst i Setesdal. 

Opp gjennom årene har det vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Rittet slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som sponsor. Siden den gang har starten gått fra Kristiansand sentrum via Color Lines terminal i Kristiansand og deretter til Hovden sentrum, 800 meter over havet. Raskeste lag som har syklet, i nåværende trasè, er Mivai Express. I 2018 kom de i mål på tiden 4:50:41. Folk flest tar seg bedre tid og  bruker i snitt 7 timer på de 210 kilometerne.

Color Line Tour 2021 gjennomføres med start i Kristiansand.
Rittet arrangeres som et turritt med puljestarter. Tidspuljene er for den enkelte rytter som ønsker å delta. Særpuljene gir lag, bedrifter og venner som er flere enn 15 personer, muligheten til å få egen starttid.
Første og siste start går normalt kl 0500 og ca 0900.
Puljene organiseres i en størrelse av maksimalt 40 syklister og startes på egne startintervaller. 

Hver pulje ledes av en ledebil som bidrar til økt sikkerhet. Traseen går på åpen vei, men hvor mye av biltrafikken legges om. I 2019 sperret vi for første gang veien i deler av traseen. Sikkerhet for syklistene er vår største prioritet og stengning av veien var et ytterligere tiltak som festet vår posisjon som et landets tryggeste ritt.

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets vakreste sykkelritt. 

Bli med du også!

Startområdet ligger ved Vestre kiosk i Vestre Strandgate. For adkomst inn i startområdet må deltagerne komme inn via Tollbodgata deretter inn sjøsiden av Havnekvartalet. Ved start er det toaletter, bagasjedropp og mulighet for sykkelteknisk bistand. Startområdet ligger 300 meter fra sekretariatet på Thon Hotell Parken.

Den enkleste måten å komme til starten med bil er "drop off" av sykler i Havnegata mellom Tollbodgata og Radison Blu Caledonien Hotel. Parko parkeringshus og Kilden P- hus er i umiddelbar nærhet om dette er aktuelt. 

 

Filmen viser alle de fire matstasjonene, de sagnomsuste bakkene og de klassiske partiene av løypa.

På matstasjonen får man vann, sportsdrikk, bananer, mat og toalett.

For detaljert kart, vises det til Color Line Tour på Strava.

Vi vet at det å sykle gjennom vakre Setesdal kan være krevende. Derfor ønsker vi å ta deg godt imot. 

Målstreken er i Hovden sentrum, mens resten av målområdet med de fasiliteter som hører til, ligger på Hovden Grendehus. Her serveres mat og drikke, samtidig som dere kan følge med på live- sending fra rittet. Se kart.

Det vil være medisinsk personell i målområdet.

Vi er opptatt av deltakernes sikkerhet, og sikkerhetsopplegget omfatter en rekke forebyggende tiltak. 
Om allikevel ulykken eller uhellet skulle være ute, er det medisinsk personell og ambulanser plassert ute i løypen.
Våre funksjonærer vil også hjelpe om det skulle være behov.

Teknisk hjelp må man i utgangspunktet ordne selv i et turritt, men i samarbeid med Intersport Skippergata og Enter fritid, har vi servicestasjoner ved start og på Bygland.

Om du skulle være utsatt for hendelser som gjør at du ikke kan fullføre rittet er du pliktig å varsle arrangør.