Valle - Hovden, distansen for alle?

Ikke rukket å trene nok for 210km fra Kristiansand til Hovden? Hva med start kl. 11 i Valle, 55km sykling i rå natur, og afterbike på Hovden? Og jo, her kan du bruke el-sykkel!

Det sies el-bil er fremtiden, og man kan vel si det samme om el-sykkel. Man ser i dag at el-sykkel brukes iherdig av folk som pendler til og fra jobb. Det arrangeres til og med verdensmesterskap i el-terrengsykling! Color Line Tour jobber for å henge med i tiden, og vi tror el-sykkel også har en plass i turritt. El-sykkel eller ikke, Valle - Hoven distansen kan passe både små og store som vil delta i Color Line Tour!

Distansen fra Valle - Hovden egner seg logistikkmessig perfekt for de med hytte i øvre Setesdal, her er det mulig å få seg en dag med sykkelopplevelse på hyttetur! Det er ikke bare for hytte-setesdøler det er aktuelt, for i år er det påmeldt flere lokale fra Valle og Bykle på distansen! De sykler på landeveissykkel, og har fra tidligere år god erfaring med den lengste distansen på 210km i Color Line Tour. I år vil de prøve noe nytt. "Blir moro å teste start fra Valle i år. Med start kl.11.00 "hjemmen fra" ser jeg iallefall for meg en rolig morgen ift. "bystart" i 04.30 tia (m/15 mils reiseveg og overnatting)" sier Elin Elisabeth Viki, som er en av iniativtakerne til å få samla en gjeng fra Øvre Setesdal på startstreken i Valle. Men det blir fortsatt en lang dag på sykkelen for Setesdølene "I år sykler vi også returen Hovden-Valle. Lettvint å komme seg hjem da og litt mer mil" legger hun til.

Color Line Tour er et tradisjonsrikt ritt, og Eivind Andre Moe som har flere Color Line Tour deltagelser i beltet vil også prøve Valle - Hovden distansen i år. Han føler det nesten er litt "juks" å stille i Valle. "Føler vel på eit vis at det er litt juks å starte i Valle, og at ein ikkje er med på Color Line Tour". Men han sier seg også enig med Elin, og ser frem mot en morgen uten å måtte stå opp kl 04.00. Det sosiale veier også i vurderinga om hvilken distanse som skulle sykles i år. "Synes og det er meir moro å sykle saman med kjente i staden for bare ukjente." legger han til.

Vi som arrangør synes det er veldig gøy at folk også vil sykle Valle - Hovden. Det sosiale er viktig på sykkeltur, og vi håper denne distansen kan bidra til å samle sammen flere grupper som vil sykle sammen oppover dalen, både med og uten el-sykkel.