Viktig informasjon til alle deltakere

Endelig er vi framme. Ikke på Hovden, men ved enden av ventetiden. Nå er det bare dager før du setter deg på sykkelen for å delta i Color Line Tour. Vi er glade for å ha deg som deltaker og håper du får en fin sykkelopplevelse sammen med over 900 andre deltakere på lørdag.

Vi ber deg lese gjennom denne informasjonen i god tid før rittstart.
Du finner mye på colorlinetour.no, men her har vi samlet det aller viktigste.

Nytt startområde

Startområdet ligger ved Vestre kiosk i Vestre Strandgate. For adkomst inn i startområdet må deltagerne komme inn via Tollbodgata deretter inn sjøsiden av Havnekvartalet merket «Adkomst» på kartet. Ved start er det toaletter, bagasjedropp og mulighet for sykkelteknisk bistand. Startområdet ligger 300 meter fra sekretariatet på Thon Hotel Norge.

Den enkleste måten å komme til starten med bil er "drop off" av sykler i Havnegata mellom Tollbodgata og Radison Blu Caledonien Hotel. Parko parkeringshus og Kilden P-hus er i umiddelbar nærhet om dette er aktuelt.

 

 

 

Oppmøte for åpne tidspuljer med tidslos

Deltakere i de åpne tidspuljene med tidslos skal ha fått mail om tid og sted for oppmøte. Har du ikke fått en slik mail, ber vi deg ta kontakt med kapteinene direkte.

6 t Morten Løkås morten.lokas@gmail.com
  Ane Iversen ane_f_@hotmail.no  
6,5 t Tom R. Hansen tomrsport@live.no
  Tom Erik Ellingsen totto101@live.no
7 t Asbjørn Hilde asbjorn.hilde@gmail.com
  Tor Ove Vetrhus terje.vetrhus@gmail.com  
7,5 t Eirik Linaker Danielsen Eirik-danielsen@hotmail.com
  Haakon Aas haakon.g.aas@gmail.com
8 t Vetle Slemdahl vetle.slemdahl@gmail.com
  Jonas Urdal Vetrhus urdalvetrhus@gmail.com

 

Oppstilling i slusene

Slusene er i startområdet er merket puljenavn. Sørg for å stå klar i din sluse senest 15 minutter før oppsatt starttid. Beregne god tid, det kan være noe kø når du skal inn i slusen. Funksjonærene sjekker at du har lys både foran og bak. De skal lyse ved kontrollen.

Forberedelser, vær og vegstandard.

Vi ønsker at deltakerne tar mest mulig ansvar for seg selv. Det betyr at man bør ha en plan hvis man skulle få teknisk trøbbel og man burde sørge for å være god nok fysisk form til å gjennomføre. Samtid skal man være trygg på sykkelen er i skikkelig stand.

Sjekk og dobbelsjekk sykkelen. Gå over gir, bremser og dekkvalitet. Sjekk at styre, hjul og sete er festet skikkelig. Don't expect - inspect.   

I skrivende stund ser været lovende ut for hele turen. Husk allikevel å kle deg etter hvordan været er lengre nord. Sol ved kysten og regn i innlandet er et kjent fenomen. Rittet er langt, og din egen varmeproduksjon blir mindre. Enten du er varm eller kald, så MÅ du få i deg nok væske, og det er som regel mer enn du tror. Solkrem i nakke og bein, ser heldigvis ut til å være lurt:)

Drikk og spis jevnlig og før du blir tørst. Bruk matstasjonene! Drikkesekk eller ekstra flaske på lomma er også alternativer. Vi anbefaler ikke liters-flasker i flaskeholderne på sykkelen da de lett kan falle ut og skape farlige situasjoner.

Rittraseen til Hovden holder generelt god standard, og i år er det asfaltdekke langs hele traseen. Når det er sagt så kan hull og sprekker forekomme. Ha en plan på hvordan du kommer deg til mål hvis du skulle punktere.

Henting av startnummer

Særpuljer:
En person fra hver særpulje henter alle startnumrene til resten av særpuljen sin. Dere får de ferdig pakket. Særpuljene må sørge for at alle lisenser er betalt på forhånd for å få ut numrene til laget. 

Deltakere i Åpne tidspuljer m/u tidslos henter startnummeret selv i sekretariatet.

Åpningstider sekretariat:

 • Torsdag 19. aug, 15 - 20: Gumpens Auto Vest, Setesdalsveien 90
 • Fredag 20. aug, 10 - 20: Thon Hotel Norge, Dronningens gate 5
 • Lørdag 21. aug, 04-08: Thon Hotel Norge

I deltakerkonvolutten finner du startnummeret som du skal feste på ryggen og en tidtakerbrikke som skal festes på ankelen med vedlagt borrelås. Tidtakerbrikken skal leveres inn etter målgang eller om du må bryte rittet.

På startnummeret står nummer til «Rittelefon» Dette ringer du om trenger hjelp eller om uhellet er ute. Ved alvorlig ulykke ring 113, deretter rittelefon.

Intersport Skippergata er til stede i sekretariatet både på torsdag og fredag og kan gi deg gode råd og relevante produkter til rittdagen.

Bagasje

Bagasje som leveres i sekretariatet innen kl 20.00 på torsdag eller fredag, vil være på Hovden når du sykler over mål. Bagasje som leveres lørdag morgen kommer til Hovden i løpet av dagen, men vi garanterer ikke at den kommer før deg. Bagasjeutlevering skjer i målområdet ved Hovden Grendehus. Vi anbefaler at du legger tørt og varmt tøy og gjerne noen sko lett tilgjengelig i bagasjen, så holder du deg varm før går i dusjen på Hovden Grendehus.

– Husk å merke din bagasje med merkelapp som du finner sammen med startnummeret.

 

Rittregler

 • Riktig utstyr må benyttes – ref. NCF’s reglement.
 • Følg trafikkreglene og henvisninger fra uniformerte vakter og politi
 • Store puljer kan bli nøytralisert
 • Hold godt til høyre og vis respekt for andre trafikanter
 • Langing fra kjøretøy er ikke tillatt, og skulle du være i tvil: Bil, MC og sykkel regnes som kjøretøy.
 • Viktig! Hvitt lys foran og rødt lys bak er påbudt pga. mørke tunneler. Vi sjekker at de virker før start.

Service og utstyr

Du bør utruste deg selv, slik at du er stand til å hjelpe deg selv om du skulle pungtere. Ambulerende service kjører mellom matstasjonene og hjelper med mindre tekniske problemer. På matstasjonen på Bygland er det sykkelservice.

 

Avfall

Kasting av avfall i traseen er forbudt. Tar vi deg på fersken, risikerer du å bli diskvalifisert. Avfall kastet i søppeldunker på matstasjonene! 250 meter før og etter hver matstasjon er det  ”avfallssone”. Det som kastes her plukker vi opp etter rittet, og alle smiler. La oss sammen bidra til at vakre Setesdalen forblir vakker.

 

Matstasjoner

På matstasjonene får du: Vann, cola, Fuel of Norway sportsdrikk, bananer, loffskiver med søtt eller salt, toalett. På Bygland og Honnevje får du i tillegg sportsernæring fra Fuel of Norway.

 

 1. 57 km Hornnes
 2. 96 km Bygland + Fuel of Norway energi bar.
 3. 158 km Honnevje + Fuel of Norway energi gel.
 4. 182 km Bykle – Byklebakken

 

Allergener: Cola, banan, sportsgel og sportsdrikke er glutenfritt.

Sportsbarene inneholder melk og kan inneholde sport av gluten.

Ved mål finnes glutenfrie bakevarer.


Dersom du må bryte

Vi ønsker at deltakerne tar mest mulig ansvar for seg selv, det betyr at, man bør ha en plan hvis man skulle få teknisk trøbbel og man burde sørge for å være god nok fysisk form til å gjennomføre.

Om det viser seg at dette ikke slår til, vil vi naturligvis hjelpe deg. Pedalen har teknisk service på matstasjonen på Bygland. 

Meld fra til en funksjonær og ring rittelefonen på 92 34 41 54

Husk at tidtakerbrikken skal leveres inn.

 

Målområdet

Vi vet at det å sykle gjennom vakre Setesdal kan være krevende. Derfor ønsker vi å ta deg godt imot. 

Målstreken er i Hovden sentrum, mens resten av målområdet med de fasiliteter som hører til, ligger på Hovden Grendehus. Her får dere bakevarer fra Geheb conditori og cola. I tillegg blir det salg av gourmet pølser fra Hovden Fjellstoge.

Det er dusj og garderober i målområdet. Kapasiteten er begrenset mtp. smittevern og det må påregnes kø. Vi anbefaler alle som har mulighet til å dusje andre steder om å gjøre dette.

Det vil være medisinsk personell i målområdet.

Forøvrig; les om smittevern på Aktuelt nederst på vår hjemmeside.

 

Busstransport Hovden - Kristiansand

Bussen på lørdag - går fra Grendehuset fra kl 18.00

Sjåførene kontrollere ID mot betalt avgift. Du får ikke bussbillett i konvolutten slik mange er vant til.  (NB! Bussen går ikke før alle som har løst billett er på bussen.)

Bussen på søndag - går fra Grendehuset kl 12.00.

 

NB! Ingen sykler kan leveres søndag.

 

Sykkeltransport

Dersom du har bestilt busstransport tilbake til Kristiansand, leverer du sykkelen din rett etter målgang. To lastebiler vil stå oppstilt ved Hovden Grendehus.
ALLE sykler som skal tilbake til Kristiansand skal leveres på lastebilene lørdag før kl. 18, selv om du tar bussen på søndag. (Sykkelen din oppbevares på sikret sted over natten).

 

Til slutt vil jeg ønske deg en flott sykkelopplevelse på lørdag. Nyt hver eneste kilometer, vis hensyn og tenk på din egen og andres sikkerhet. Vi vil ha dere alle i mål på Hovden hele og blide.

 

Asbjørn Lohne

Rittleder Color Line Tour 2021