Om rittet

Foto: Tor Erik Schröder

Historien om Color Line Tour

Det har opp gjennom årene vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Color Line Tour slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som generalsponsor. Siden den gang har starten gått fra Color Lines terminal i Kristiansand til Hovden sentrum, 800 meter over havet. På disse årene er den største endringen bedre vei. Riksvei 9 er under stadig utbygging og strekningen blir egentlig noen meter kortere hvert år. Dagens lengde på 210 kilometer er for de fleste likevel langt nok...

Mange sterke ryttere har i årevis drømt om å bryte den magiske fem-timergrensa. Sterke lag har vært nære på de siste årene, men det var først i 2016 at bragden ble gjennomført. På sitt tredje forsøk klarte sørlandslaget, Catsj, å sette en rekord som det skal bli vanskelig å slå. Laget tikket inn på tiden 4:55:02.

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og mest tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets lengste og vakreste sykkelritt.

Løypebeskrivelse

Spørsmål og svar

Generalsponsor:

ColorLine

Hovedsponsorer:

FVN
NorgesEnergi
Skoda
Sparebanken Sør

Sponsorer:

Aquarama
Intersport
Scott
Trimtex

Samarbeidspartnere:

CocaCola
Geheb
SetesdalBilruter
Tine